Synes du det er vanskelig å orientere deg blant utenlandske tilbydere på nett og sikre at du får tak i de riktige bildelene? Fortvil ikke. Det finnes hjelp der ute. Når det blir vanskeligere å finne ut av tilbudene vil det alltid finnes noen som hjelper deg å handle riktige deler.

Du kan enten få hjelp av etablerte delebutikker som allerede benytter seg av de samme utenlandske leverandørene du ønsker å kjøpe fra, eller du kan få hjelp av nettfirmaer som har dukket opp spesielt for å hjelpe med handel på nett. Det finnes også flere forum hvor du kan finne råd og hint.

Etablerte bildelbutikker

Flere store har skaffet oss bildeler i årevis

Flere store leverandører har etablert seg godt i markedet og har tilbudt oss bildeler i årevis. Disse forsvinner ikke selv om deler nå også tilbys av større utenlandske leverandører på nett. Men noen må omstille seg for å beholde lojale kunder. Blant annet er nettilbud direkte til kunder en direkte konkurranse med hva noen allerede nå tilbyr til norske kunder.

Flere av de eksisterende vil tilby samme produktene og kan hjelpe deg å orientere deg blant alternativene. Andre vil ta opp konkurransen direkte og flytte fokusen delvis over til salg på nett. Noen har allerede etablert seg godt med nettsalg. Forskjellen for deg som kunde om du benytter en løsning hvor du kjøper direkte fra internasjonale tilbydere eller om du velger å få hjelp av en etablert leverandør, er ofte prisen. Billigste løsningen vil være å selv kjøpe fra nettleverandørene, men du kan fortsatt spare en del ved å benytte hjelp fra andre etablerte bedrifter i Norge.

God kvalitet hos alternative leverandører men ikke originaldeler

De utenlandske nettleverandørene av bildeler har uoriginale deler av god kvalitet. Men det er viktig å merke seg at de fleste av disse ikke er originale deler spesifikt designet for din bil, med unntak av delene levert av underleverandører som også benyttes av bilprodusentene. Men nye EU regler gjør at flere av disse delene kan være produsert av tilnærmet like god kvalitet som originaldelene. Produsentene plikter å gi andre produsenter tilgang til å produsere deler til bilene, og det er opp til merkeverkstedene å påvise kvalitetsproblemer for å kunne frasi seg garantiansvar.

Allerede velkjente leverandører også en del av nettmarkedet

Det er ikke bare utenlandske leverandører som tilbyr bildeler på nett. Etablerte leverandører i Norge har allerede etablert seg på dette markedet. Det som er forskjellen er at noen av de utenlandske tilbyderne er i stand til å tilby lavere priser enn norske leverandører.

Det er ikke bare delene du betaler for. De norske leverandørene tilbyr også i tillegg en service i form av personlig hjelp til å orientere deg i alternativene. Det vil si at du som kjenner biler og bildeler godt vil ha mest igjen for å benytte utenlandske nettleverandører med god sikkerhet om at delene du har bestilt er delene du faktisk ønsket.

Fremtiden tvinger også originalleverandørene på nett?

Hva betyr endringene i EU regler og økt nettilbud for produsentenes egne deleleverandører? Vil merkeverkstedene fortsette å pålegge kundene å bruke originale deler, eller vil de måtte innse at konkurransen fra uoriginale deler er kommet for å bli. EU ønsker et konkurransesamfunn hvor priser på produktet styres av markedet og ikke av enkeltleverandører.

Dette kan bety at merkeleverandørene også tvinges ut på nett og må konkurrere på samme nivå som andre leverandører. Det gjenstår å se, men ta en titt på TOPbildeler.co.NO

Du kan få hjelp av etablerte bildelbutikker eller du kan finne hjelp på nett for å orientere deg i de ulike tilbudene som nå finnes for salg av bildeler. Hvilken løsning du benytter, er opp til deg. Prisene vil variere i forhold til løsningen du velger.