Billån refinansiering

Spørsmål: Jeg har nettopp kjøpt en bil, men jeg tror ikke jeg fikk en god avtale. Når kan jeg refinansiere mitt billån? Må jeg vente?

Svar: Det korte svaret er nei, du trenger ikke å vente med refinansiering av gjelden for bilen din. Hvis du kan finne en bedre utlåner som er villig til å betale ned det gamle lånet og ta deg med på som kunde, så gå for det. Når det er sagt, så lønner set seg alltid å bruke en lånekalkulator for å sjekke de faktiske kostandene du får ved å ta opp et billån eller forbrukslån. En lånekalkulator på nett er smart å ha lett tilgjengelig når du skal søke lån.

Selvfølgelig, du ønsker å ha en klar forståelse av noen «selfølgelig» i avtalen. Pass på at du ikke må betale en forhåndsbetaling straff på lånet du refinansiere (som ikke er veldig sannsynlig i disse dager), og sørge for at det nye lånet er virkelig en bedre avtale. Noen ganger folk blir fristet til å refinansiere i et mer langsiktig lån fordi de vil ha lavere månedlige utbetalinger. Imidlertid kan de lavere utbetalinger ende opp med å koste deg på to forskjellige måter:

Først, kan du ende opp med å betale mer for bilen hvis du bytter til et mer langsiktig lån fordi du må betale mer i renter. For å finne ut om det er tilfelle, kan du kjøre en rask beregning på dine eksisterende lån versus det nye lånet. Vårt lån amortisering kalkulator viser deg hvor mye du betaler i renter med hver betaling, og du kan legge opp alle rentekostnadene for å se hva du må betale over livet av lån.

Å ha en «opp-ned» auto lån er en annen risiko for å flytte inn i et mer langsiktig lån. Når et lån er opp ned betyr det at du skylder mer enn bilen er verdt. Dette skjer når du bruker lengre sikt lån (fordi bilen mister verdi raskere enn du betaler ned gjelden). Hvis du ønsker å selge bilen senere, må du kanskje skrive en sjekk til utlåner til å komme seg ut av lånet.

Når kan du utføre refinansiering av gjeld til f.eks et billån?

Alt som er sagt, er det nok av gode grunner til å refinansiere et billån. Hvis kreditt har blitt bedre, kan du være i stand til å få et bedre lån når du har høyere kreditt score. Avhengig av hva som skjer i kreditt-rapporter, kan du se dramatiske endringer i din score over en kort periode (hvis du har vært å rydde opp feil i kreditt-rapporter, for eksempel).

En annen grunn til å refinansiere kan bare være at du har funnet en bedre avtale. Når du kjøper en bil, du har mye på hjertet, og kanskje du bare ønsker å få avtale gjort. Det kan være raskeste (og det kan også bety en lavere innkjøpspris) hvis du finansiere hos forhandleren. Men det er ikke uvanlig å finne bedre tilbud hos din lokale bank eller kredittkort union, og det kan være fornuftig å dra nytte av disse tilbudene.

Når er best å refinansiere et billån?

I noen tilfeller kan det være fornuftig å refinansiere så snart som mulig etter å kjøpe en bil. Lån til nye biler har bedre priser enn lån for brukte biler. Jo før du gjør det, jo mer sannsynlig er det å få et lån for nye biler.

Hvis du går denne ruten, sørg for å holde involvert med prosessen. Hold kontakten med både långivere å sørge for at papirene blir behandlet raskt og effektivt. Du ønsker ikke å gå glipp av den første innbetalingen på din nye bil.