Unngå leie ekstraregninger på kredittkortet ditt. Her er alle triksene til å få billig kredittkort!

Kredittkort

Det finnes mange fordeler med kredittkort. En av dem er muligheten for å spare penger på det du trenger – både dagligvarer, brennstoff og forsikringer og mere luksuriøse ting som reiser, restaurant- og hotellbesøk. Du kan spare mye penger på å bruke kredittkortet ditt riktig. Du kan se hvilket kredittkort, som passer deg best her.

De fleste har hørt at det ofte er høye gebyrer eller renter på kredittkort, og det kan stemme i noen tilfeller. Kredittkortfirmaene skal jo også tjene penger,og det gjør de på renter og gebyr. Med smart bruk av kredittkortet ditt kan du unngå å betale gebyrer og renter, og bare få alle fordelene!

Hvordan unngår jeg renter og gebyr på kredittkortet mitt?

Det er ofte mulig å få et gebyrfritt kredittkort. Siden det er mye konkurranse mellom de beste kredittkort tilbyderne, er dette ett av parametrene de konkurrerer på, og da kan man velge det gebyrfri kortet.

Vanligvis skal du ikke betale renter for å bruke kredittkortet ditt som betalingsmiddel for varer i butikker og på nettet. Renten blir først lagt på kredittkortet ditt etter regningens forfallsdato, eller en rentefri periode på mellom 30 og 45 dager. Dette varierer etter hvilket kredittkort du har, og kredittkortselskapet ditt skal opplyse deg om hva som gjelder for kortet ditt, når du unngår avtale med dem. Du kan lese mere om hvordan dette fungerer her.

For å slippe å betale renter er trikset da ganske enkelt å betale hele regningen senest ved forfallsdato. Da har du fått med deg rabatter og fordeler, og slipper å betale for dem via renter. Da må du så klart passe på å ikke bruke mere kreditt, enn man har råd til å betale tilbake. Dette gjør du enkelt ved å legge ett budsjett, og ved å holde øye med forbruket ditt, enten via nettbanken, som følger med kredittkortet, eller via en app, som flere og flere kredittkort kommer med.

Dette skal du unngå!

Bruker du kredittkort til uttak av penger i minibanken, legges det vanligvis rente på fra dag ett. Renten veksler mellom forskjellige kortutstedere, men det billigste alternativet er alltid å unngå å betale rente.

Trenger du å ta ut kontanter, er det lurest å gjøre med et debetkort, eller bankkortet til brukskontoen din. Ikke ta ut flere penger enn du trenger, og husk at du skal ha nok penger på kontoen din til å betale kredittkortregningen.

I utlandet kan det bli lagt provisjon på betaling med kredittkort, men dette skal alltid stå på kvitteringen din, og bør også bli opplyst før kjøp. Du kan også sjekke kredittkortavtalen din, der kan du også se om det blir lagt provisjon på kredittkortet ditt. Provisjonen kan være et fast beløp, eller en prosentdel av kjøpet.

Bruker du kredittkort i utlandet, skal du også huske å sjekke om du får aktuell valutakurs, ellers kan valutakursen være dårligere enn dagskursen, slik at du betaler mere. Da lønner det seg bedre å betale med kontanter.